Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi "Här kommer Karl-Alfred, boys!"


FLOTTEN

Jag söker förstå mig själv,
en flotte på livets älv.
Den flyter, den för mig,
fast inte jag rör mig,
försöker jag nå mig själv.

Jag är Huckleberry Finn
på flykt undan fadern sin.
Men fadern han finner
på floden som rinner
till slut Huckleberry Finn.

Det ingår i "panta rei",
att allting förändrar sej.
Allt skiftar och byter
på flotten som flyter.
Jag ingår i "panta rei".

Jag driver med livets flod
som flotte av kött och blod.
En Fader mig söker,
försöker, försöker.
Ack, att jag det ej förstod!














Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-09-01 19:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP