Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
politisk ickevåldsaktivism


Rent hus

Rent hus

vi vässade pennorna
svärden som makten fruktar
mer än svärd

vi vägde inte orden

orden som undvikits så noga
av alla föraktade
för att de avslöjade insidan
kastade vi ut i folkvimlet
när vi tände ljuset
fick demonerna panik
rasslet av springande svart
hördes ända in i högborgen

”Tillbaka till ordningen
ljuset bländar
det avslöjar inte det förödmjukar
det kränker vår rätt till blindhet”

vi förhandlade inte
det fanns inget lagom
inget medlidande
ingen förståelse för barnsligt trots
inget överseende med dumhet
vi kom ut
vecklade ut oss till jättar
vi gick från ord till handling
drev de fabulerande sveken framför oss
med våra skarpa svärd
med sans och rimlighet förnuft och klarsyn
bort från högborgen
bort från koncensus och självgodhet
elitism och skändlighet

vi gjorde rent hus

Aug 2021




Fri vers (Fri form) av Ulf Lundin VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2021-09-02 09:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP