Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto:AndLou, reviderad kortversion av äldre dikt med ljudfil.


EN DRÖM I EN DRÖM

 

Hör det knakar från vinden

jag hör plötsligt röster från förr

och det gnisslar och gnäller

där ifrån vindstrappans dörr

 

den känslan känns naturlig

men också tung på ett vis

som en sorts skogarnas gåva

där i en sommarnatts bris

 

så nu jag lägger mig ner

med ett öra mot marken

jag hör steg från en dåtid

i en viskning från barken

 

där i natten det kommer

en helt vålnadslik dimma

från skogen hörs ett skri

där i midnattsblå timma

 

där nu skogsrået står

med en blick utav is

som en dröm i en dröm

ändå så verklig på ett vis

 

som en historiens vandring

där i våra förfäders spår

så ett naturens beskydd

nu här i natten jag får

 

så jag somnar till sagor

om tomtar och troll

för i hembygdens trakter

har alltid vår tro spelat roll

 

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-02 15:45



Bookmark and Share


  Monica Lindgren
Fantasifullt och suggestivt. - Det är härligt att somna till sagoväsen, det minns jag. Hade skogsrået ihålig rygg?
2021-10-03

  Kungskobran VIP
Fantastisk drömlik berättelse.
2021-09-02
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP