Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mikis Theodorakis har lämnat oss i stor saknad.


NÄR ETT GENI LÄMNAR SCENEN

När ett geni lämnar scenen

sörjer hans folk och nation

Hjälten som skrev sina sånger

med sådan glöd och passion

och som torterats av juntan

för att han ville ta ton

När ett geni lämnar scenen

viner en vind över mon

Ända här uppe i Sverige

blåser en vemodets vind

nu när han nått till vad Nils skrev

är alltings yttersta grind

 

LARZ GUSTAFSSON 2/9 2021

 

Mikis Theodorakis, i ljust minne bevarad.

Sångerna lever vidare!

 

https://www.youtube.com/watch?v=9KWLKzKyOvE

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 129 gånger
Publicerad 2021-09-02 18:01



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Två stora diktare i ljust minne bevarade och lovordade här. Fint.
2021-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP