Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Spejarna på huset mitt emot


Fredagsmorgon

Det är som vanligt.

Råkor och kajor sitter på taket
till huset mitt emot,
spejar och finputsar fjädrarna,
kraxar till ibland, lite förstrött.

En flicka med ryggsäck
springer över gräsmattan,
rädd att komma för sent till skolan.
En pojke går samma väg,
betydligt lugnare.
Ett barn i rosa hjälm rullar nerför backen
en bit bort, njuter av att slippa trampa.

Du väntade dig sol och åter sol
men du fick gråväder.

Det är som vanligt.




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-03 08:11



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Fint, vardagsnära med udd. Bokmärkes.
2021-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP