Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Prästen

Jag mötte en man,
vi passerade förbi varann och hälsade artigt,
Vart var han på väg?

Han verkade bekant på något sätt
han var klädd i svart jackett
med en vit veckad halsduk

Tystheten bröts av våra knastrande
steg på grusgången,
ljudet tonade bort ju längre vi kom från varandra.

Jag vände mig om
och såg honom med snabba steg gå in i kyrkan.
Var han kyrkvaktmästare eller präst?

Jag blev nyfiken, vände mig om och följde efter,
kyrkan var tom
sånär som på en kista.

Jag gick fram till kistan och läste ett namn,
det var min konfirmationspräst.
Var det honom jag hade mött?

Ropade “är det någon här” det ekade i kyrkan,
inget svar, jag
gick in sakristian ropade
“är det någon här”inget svar.

Darrande gick jag fram till kistan,
jag måste veta, försiktigt lyfte jag på locket
där låg han iklädd den svarta jacketten
med den veckade vita halsduken









Fri vers (Prosapoesi) av Kungskobran VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-09-03 17:42



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Månne det var varulven som tog sig en
nypa frisk luft.
2021-09-07

    Sefarge VIP
Du klarade din hals
Från sugmärke ?

;)
2021-09-07

  Respons VIP
En riktig spökhistoria!
2021-09-06

  ULJO
En riktig rysare
2021-09-06

  AiA Maria den fria

* ler*

Jovisst finns det mer
än det vi oftast ser
vid första anblicken

Tack!
2021-09-05

  Lottie Ålhed VIP
Spännande och lite kuslig historia.
2021-09-05

    Lena Staaf VIP
Kusligt och gripandr skrivet!
2021-09-04

  Feliaxel VIP
Skrämmande upplevelse
2021-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP