Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

golem

skeendet stod stilla
i väntan på
den blyga gestaltens
nästa steg

det var dömt
att bli ett
intensivt utfall
med modesta konsekvenser

det vi inte räknade med?

den förseglade anspänningen
i kroppens muskelfibrer
som förlöstes alltför snabbt

resultatet?

hånskratt från alla håll,
en man, en person
som förvandlas till ett kärl
fyllt till bredden av sårbarhet
som ständigt puttrar
och
vars växelverkande poler
sliter hen itu
på det mest skoningslösa
av sätt

det finns i regel en anledning
till den solitära människan;
hennes gelikar
och deras skavande förakt,
rädslan för emotionell kortslutning
och den tomma blicken
som finns kvar
i en ihålig konstruktion
en golem av organiskt material




Fri vers (Fri form) av Struntstrunt VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-06 03:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Struntstrunt VIP