Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Början blev slutet

Början blev slutet

Just när allting börjat, tog det slut.
När vi klev på tåget, visste vi inte att slutstationen var så nära.
Vi hade packat väskan full av förväntan, drömmar och visioner.
Vi fyllde väskan med kärlek, tillit ömhet och tro.
Allt vi ville lära dig fanns också där.

Tåget körde så fort, vi kastades hit och dit
Passerade dalgångar och höga berg.
Tiden blev så kort för plötsligt rycktes du bort.
Fast vi tiggde och bad, att du skulle få stanna,
tvingades du ändå att kliva av.
Ur din väska plockar vi saker vi ej lagt i.
Smärta, sorg, längtan och förtvivlan.

Tittar i din väska då och då.
Längst ner i botten fann jag en dag, något jag ej tidigare sett,
saker som tröst, hoppet om att vi ska ses igen.
I din lilla väska ryms mycket kärlek och massa vackra minnen.
Det är det som får mig att orka resa vidare,
när tåget fortsätter färden på livets räls.

Mamma Agneta




Fri vers av Agneta Thorslund
Läst 163 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-09-06 14:10



Bookmark and Share


  Elin Holmsten
Väldigt fint gestaltad dikt. Rörande och drabbande

2021-09-08

  AiA Maria den fria

Rakt in i hjärteroten !

Tillåta sorgen och glädjen att gå hand i hand rymmer stor livsvisdom!

Tack!
2021-09-08

  mare VIP
Din text berör
mitt hjärta på djupet
så bra formulerat
om livets alla känslor
tack för dina rader
bokmärker.
2021-09-08

  Monica Lindgren
Mycket sorgligt och berörande. Ett litet barns död?
2021-09-06

  Marita Ohlquist VIP
Tänker på min dotter, när jag läser din fina text, och blir lite blank i ögonen.
2021-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Agneta Thorslund