Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2021-09-06 03:16


Jag hör hur gräset växer


Jag är vaken i natt - igen, fastän jag gjort hundra ting under dagens milda septembersol med svala vindar för att trötta ut mig. Lagat frukost, lunch, middag. Bryggt kaffe, ätit, och druckit. Tvättat flera maskiner, hängt tvätten. Jag har dammsugit, torkat golven till ABBAS nysläppta låtar; "I still have faith in you" och  'Don't shut me down'.

Äntligen! Som jag väntat på deras nya låtar, på deras comeback visserligen i digital form. Avatarer som ser precis ut som dem i tiderna det begav sig men kanske att de är lite stelare i mimiken, rörelserna men det är deras röster och det är samma sound. Deras musik väcker minnen till liv. Mina absoluta idoler då som nu.

Jag har lyssnat på ljudbok, varit i andra världar med andra människor, fått uppleva mord och drama. Tur att det inte är på riktigt! Medan jag tvättade, städade och klippte gräset kanske för sista gången i år men jag tror inte det. Läste att varmare väder är på väg, Britt är på väg med sommar en liten tid till.

Jag klippte grenar i trädgården. Kapade långa ännu gröna bladklädda tunna armar på kroppar av bark. Deras händer som försökt gripa efter mig mer och mer denna sommar, nästan nått mig. Buskar och träd som försökt ta över den gräsplätt jag besitter.

Svamparna i gräsmattan sparkade jag bort - de är ändå oätliga och i år hittar jag inga kantareller i skogen. Inte ens på mina hemliga ställen. För torrt, för blött, för allt. Trist är det. 

Nu försöker jag göra ingenting annat än att räkna får och vänta på att insomningstabletten ska försänka mig i intigheten i denna långa svarta natt utan stjärnor. Jag känner jordens puls eller är det bara mitt hjärta som bultar och slår, blodet som rusar. Havet gungar mig fastän jag ligger i min säng och jag hör hur gräset växer. Rådjursskall ekar, de låter faktiskt som hundar. Första gången jag hörde det blev jag lite rädd där jag vandrade i mörkret under en av många sena kvällspromenader.

Detta kröner mitt nattvak medan grannens katt smyger upp och lägger sig på altanen, jag bara vet det och kanske kan jag räkna de förbannade katthåren den lämnar efter sig på utemöbelns mjuka dynor, nyinköpta för säsongen. Jag har har tappat räkningen på alla fåren, de bara bräker och bräker i mitt huvud.
I morgon ska jag jaga iväg katten med vattenslangen.

Jag hoppas den blir riktigt blöt.







Prosa (Kortnovell) av Poesia VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-09-06 16:17



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Mycket händer och sker under nattens mörka timmar, ibland kommer oväntade gäster.
2021-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP