Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Skogen

Skogen är härlig
när skymningen rymmer
och molnen försvinner
till vilan i natten
smultron till frukost
likt kärlek på strå
tjärnen den vackra
ett glittrande vatten

Skogen är livfull
i morgonens linda
trollet vid stubben
huvudrollen i pjäsen
mystiken är stor
vid mossa och grenar
mylingar och oknytt
små tydliga väsen

Skogen är vacker
med tallar och granar
och liljekonvaljer
någonstans vid en sten
vattnet i bäcken
där skräddaren simmar
trollsländan söker
vid solstrålarnas sken

Skogen är livfull
älgarna ses vandra
de söker sin trygghet
för människans fart
när höstlöven faller
de måste göra så
bland gula svampar
ett liv så underbart

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 245 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-29 07:09



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin text om vår viktiga skog.
2021-09-29

  Marita Ohlquist VIP
Fin text som uppmanar till naturvård så att kommande generationer kan uppleva det vi gör.
2021-09-29

  AiA Maria den fria


Tack för allt naturen skänker
o som ryms i dina ord

o för skogens rötter som når
ända ner i underjorden
-bistår oss när vi lyssnar
att hålla balansen

Tack!

2021-09-29

  Öknens Ros VIP
Vår underbara natur, skogen, som är bland det finaste vi har. Fint beskriven här.
2021-09-29

  Maria Sundelin VIP
Härligt
2021-09-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO