Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känns personen igen?


Den oumbärliga svampmänniskan


… som kan vridas likt en trasa
berövas på allt sitt innehåll
användas hur som helst

… som gnuggar efter kalas som vardag
existerar men ändå inte
är värdefull, aldrig omhuldad

… som kastas vårdslöst från plats till plats
längtar efter lugnet
sover redo vid sin skurhink

… som utbyts efter behag
flyr med fläkten såsom plasten
över en glittrig yta.



25/8 2021




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-06 17:59



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
oj, oj, texten är belysande för den tjänstvilliga person som tas för given och sliter ut sig för andras skull - och jag tror att nästan alla kvinnor i något skede av sitt liv kan känna igen sig!
2021-09-07

  Nanna X
Åh, titeln lurade mig,trodde det handlade om svampplockning!
2021-09-06

  AKT VIP
Tack! Speglar precis den känslan som jag haft ett tag!
2021-09-06

  Gunwale VIP
Jodå, känns igen. Det gäller att sätta ner foten. Lysande beskrivning.
2021-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP