Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andrum


Nu bleknar hon
kommer att vara saknad
men hon kommer tillbaka


kylan som sveper in
tömmer henne på klorofyll
klär sakta av


från grönskande grönt
skiftande i lysande guld
till rodnande rött 


knopparna som sträckte sig
öppnade sig för solens tunga
mot himlens öga


släpper nu tag blad för blad
en del kallar det för att vissna
medan andra vet bättre


hon byter bara skepnad
blir ett med löven
vilar en stund


i regndropparnas smatter
i frostens kalla omfamning
i snölyktans sken


bidar hon tid
hon gömmer sig
blommar under jord










 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-09-07 18:42



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En sådan nära beskrivning av den stora omvandlingen som sker nu, och den pånyttfödelse som förbereds. En hoppets tid på så sätt.
2021-09-08

  ULJO
Vackert om en blommas liv och förberedelse till återfödelse
2021-09-08

  Öknens Ros VIP
Vackert om en blommas livscykel.
2021-09-08

  Fjellhuldra VIP
En fin dikt om sommaren som lämnar
och hösten närmare sig och
låter alla blad falla ned.
En dikt som berör hjärtat.
Fin rytmik .
2021-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP