Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen som är

Säg mig inte hur din dag var, tala om för mig hur den kändes
Vad lärde du dig, vad förvånade dig?

Fråga mig inte hur min dag var, fråga vad just denna dagen har inneburit
ingen dag är den andra lik
Vi må tro så, men under tidens mått av varaktighet lyder vi alla under en och samma lag
Lagen styr, men dagen är ny

Steg som nya tas framåt visar ingen förskoning
tiden plöjs, inget att göra
förstå
att ta dagen tillvara
tänk efter innan du skall svara
hur den var

Gårdagen levs aldrig om




Fri vers (Fri form) av iennie
Läst 117 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-09-07 02:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

iennie
iennie