Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

remiss

we wish you a merry christmas
de säger lycka inte kan köpas för pengar
men jag tror att de har fel

är jag lycka?

ber dig stanna
vill inte vara ensam en jul till
så jag rear ut mig själv
i alla bemärkelser

får en läkarremiss i pappersformat
läkaren suckar
och i hemlighet säger hon
jag är dödssjuk

men vad gör dödssjuka
när man har två burkar
och tre gram kvar

tre gram lycka?

midnatt råder
hotellrummet är släckt
sprit och tjack
i din andedräkt

utan min vetskap
krigar jag fortfarande
mitt inre krig
och du ditt

god jul säger jag
du ger mig inte något svar
och jag vet inte

hur många jular
det finns kvar




Fri vers av retzzzina VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-07 11:18



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
En text som väl beskriver dimmans symbios. Hur allt blir oklart och vem är vem? Det finns ett 'du', ett 'jag' och som jag ser det är ytterligare ett 'jag' och även 'hon'. I min läsning en beskrivning av hur det är att leva på den yttersta kanten. Och trots allt detta håls språket rent och tydligt. Ditt adelsmärke.
2021-09-11
  > Nästa text
< Föregående

retzzzina
retzzzina VIP