Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Mitt eget foto : Soligajag_1


Skogen monster färgar av sig. .

Kapitel 1

*Ekorren skrattar åt mig"

Idag bestämde jag mig för att inta skogens marker med ryggsäck och ett block med penna.
Jag är en sanna poet ut i fingerspetsarna så naturen ger mig fantasi att skriva poesin eller varför inte boken jag alltid drömt om att börja på.

Raderna flyger fram i boken nu samtidigt som en liten ekorre fått syn på
min matsäck och har hittat påsen med nötterna. Han tar ivrigt tag i den och börjar tugga frenetiskt .

Skrattet kommer plötsligt ur min strupe och landar i magen. Jag skrattar så jag kiknar . Otroligt hur ett väsen i skogen kan få en skratta på detta sätt. Ekorren blänger på mig en stund och fortsätter med sitt tuggande.

Jag plockar fram termosen och matlådan med äggmackan i. Blundar och drömmer mig bort från dagens hysteri av oljud från bilar och dess tutande.
Vill helst lägga mig ner på marken som tar mig i besiktning.

Småkrypen får mig att vakna till liv och jag reser mig hastigt upp.
Då får jag se mannen som står bakom ett träd med en kikare och det ser ut som han spanar åt mitt håll.

Fasiken också hinner jag tänka innan jag får en spark i mellangärdet, nehe du tänker jag , så dum är jag inte och snor runt och måttar en spark mot honom.
Vem sjutton är denne man som tror att han kan hoppa på en kvinna utan att hon gör motstånd.

Snälla , hör jag honom kvida , känner du inte igen mig ? Det är din kompis från barndomen , Jojje du vet. Jag gick här i skogen för mig själv med min kikare för att jag letade efter min ekorre Harry .
Sedan såg jag honom bredvid din ryggsäck och blev konfunderad ,

helt plötsligt kände jag igen dig från småskolan. Visst är det Jaana du heter sa han .
Ja det är jag . Ursäkta för att jag sparkade dig men nu för tiden måste man
passa sig för alla hemska personer som finns härute.

Okej sa han , jag förstår. Får jag slå mig ner en stund, jag skulle behöva lite vatten och jag tar gärna en kopp kaffe om du bjuder.
Jag kan bjuda på en kopp sa jag och vadå ekorre Harry ??
Du hade ju en bredvid dig nyss , har han gömt sig i din ryggsäck eller.

Ojdå sa jag, jag satt väl och drömde när han helt sonika dök upp , jag skrattade så mycket åt honom att jag blev väl ställd när du kom.

Nu började han också att skratta och sen berättade han att han tagit hand om Harry som han döpt honom till sen han sett honom komma linkade i skogen en dag. Då hade jag med mig förband i ryggan så jag band hans ben och tog honom till mitt näste , som man egentligen inte ska göra.

Mamman gillar inte det , ,




Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-07 12:02



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Intressant möte gott delat!
2021-09-13

  ULJO
Väntar på kapitel 2
2021-09-07
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP