Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärtats strängar

 

 

 

Glädjen spelade med mjuka händer
på hjärtats strängar

hörde en vacker melodi

 

Sorgen spelade med hårda händer
en av strängarna brast

musiken tystnade


Glädjen spelar igen
på strängarna som är kvar

minnet fyller i den saknade tonen

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2021-09-08 10:29



Bookmark and Share


  Susen VIP
Sorgens strängar som fylls med nya minnen. Fint
2021-09-13

  Lars Hedlin
Stark och känslosam!
2021-09-13

  överlevaren VIP
Berörande toner...
2021-09-11

  Solweig Jansson VIP
Vackert om sorg och saknad. Med åren blir det fler och fler minnestoner . . .
2021-09-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Förtröstan och finstämd sorg som glädje diktar du i fina liknelser.
2021-09-09

  Anya VIP
Fin symbolik med strängarna. Gäller att spela på strängarna som finns kvar. Klokt!
2021-09-09

  Olof Lagerhorn VIP
Ett tonspråk som formar bilder av sorg, saknad
kärlek och glädje.
2021-09-09

  Kungskobran VIP
Bättre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge
Erik Gustaf Geijer
2021-09-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tur är glädjen
ger aldrig upp
inte ens för
nå´n kupp
dess kunnighet
skulle man ta upp!
2021-09-08

  Kajan VIP
En fin liknelse om helande (och) sorgearbete, och musiken förändrades, men fanns kvar ändå.
2021-09-08

  Niliboy
Ja låt oss mota det modfällda å låt oss allt oftare få spela på glädjens strängar!
2021-09-08

    Lena Staaf VIP
Väldigt vackert och förtröstansfullt hur sorgen kan övervinnas! Bokmärker.
2021-09-08

  Maria Sundelin VIP
Vemodsvacker
Kramar
2021-09-08

  ULJO
Skönt att glädjen kan återvända efter att sorgen spelat melankoli.
2021-09-08

  M.Eta
Fantastiskt bra skrivet! Har sagt det förut, du är så bra på liknelser!

2021-09-08

  lila fjäderblomman VIP
berörande vackert! <3
2021-09-08

  Feliaxel VIP
Så fint och ömsint om saknad
2021-09-08

  Öknens Ros VIP
Finstämt om saknad.
2021-09-08

  AiA Maria den fria

smärtsam
vacker
VISdom
tillåta
sorgen
o glädjen
gå hand i hand


Tack!

<3<3<3
2021-09-08

  Sparvögat VIP
Så vackert minnet fylls av saknadens ton…
2021-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP