Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dum, snäll eller mänsklig?


 



När ängarna blomstrar med massor av klöver

letar många barn efter fyrklöver

Hittar de ett, tror de på tur

hittar de inget, tror de på otur

 



Men när samhället blomstrar får klöver en annan betydelse

då blir sagan, verklighetens lydelse

Barndom förvandlas till vuxendom

en kamp för rikedom mot fattigdom

 



Vi börjar rösta, de flesta, för egen vinning

trösta, syns inte i plånboken, vi mister besinningen

Hälsa, glädje, lön för möda

byts ut mot stress, hat, viljan att låta andra blöda

 



Egoismen växer

som naturliga reflexer

Godhet bortförklaras

i att vi då utnyttjas

 



Varför kan vi inte glädjas

av att utnyttjas

I att skänka bort lite av det vi ej behöver

om vi har allt nöden kräver




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-08 13:49



Bookmark and Share


  agh.nilsson VIP
Intressant, jag tänker att man inte blir utnyttjad om man ger av fri vilja, kritiken kanske kommer av att människor inte känner att de själva har valt att ge i detta fallet.
Hur som helst håller jag med dig, givmildhet är en gåva i sig.
2021-09-09

  Bibbi VIP
Gillar mycket!
2021-09-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP