Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
8 september 2021


Hatar du Gud?

Folk vill inte höra Gud nämnas,
för Satan är redan där
i deras öron och viskar
vad och vem Gud är.

Bara ljudet och ordet
Gud,
tänder till hatet pånytt.

Även det omvända är sant
för bibelbankare
som dömer ut Gud,
men tror de har kärlek.

Det är vår själ som avgör,
inte ett kors runt halsen
eller falska slingriga ord.

Gud ser vår själ
även om vi lyckas lura andra.

Nu när du läser detta
kan du ta tillfället i akt
och fundera på hur det kommer sig
att ditt hjärta huserar hat.

Oavsett vilka ord du hör
eller vilka handlingar du ser.

Varför har du,
som läser detta, hat
(som är synonymt
med ilska och irritation)
i dig?

Ser du vägen du går på nu?
Har du inte blivit visad
vägen till förlåtelse?

Har ingen älskat dig?
Då menar jag sann kärlek,
inte känslosam icke-kärlek.

Tror du inte det är möjligt
att leva ett liv fritt från
ilska, rädsla och ångest?

Är det vad dina tankar säger?
Varför tror du på dem?

Ta tillfället i akt
att fundera på, se,
vem som ser dina tankar.

Gud ser Satan.
Satan flyr från Gud.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2021-09-08 14:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP