Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Fotocollage eget


Allt har sin tid

Allt har sin tid
uppehåll har sin tid
närvaro har sin tid
seende har sin tid
blundande har sin tid

Vattnet oftast spegelblankt
nyheterna på avstånd
ogräset tas upp med ett ryck
slängs i en korg
för att åter bli jord

Med lie slås slänten
krattas och läggs på kompost
sälgen invaderar sjökanten
tuktas envist vissa år
för att inte gömma vattnet

En ensam mås på en sten
påminner om synden som betonades
friden kändes långt borta
under det välvda taket
men finns intill det blanka vattnet

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2021

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-09-08 18:29



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Stilla eftertänksamhet i orden…
Så fint!
2021-09-13

  Anya VIP
Åhh så fint. Tycker om ditt språk. Njuter när jag läser.
2021-09-09

  Susen VIP
Fint. Tänkvärt i ett allt snabbare tempo stanna upp
2021-09-09

  Bibbi VIP
Fint.
2021-09-09

  ULJO
Så fint skadat
2021-09-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Kommentera
har sin tid, så
tack för "livet"
Du spred i
olika led...
Som att få då
ett gott besked!
2021-09-08

  Marita Ohlquist VIP
Det var väl använd tid att läsa din fina text.
2021-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP