Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


fan jag vet inte längre


Skev trosuppfattning

här sitter jag och klagar

inget Eureka-moment Gud behagar

ge mig

för jag ska lära
att leva är slit

att livets vatten
inte går att surfa på

att de syner jag sett

inte alltid
är menade att leda rätt

jag är så ung ung ung

måltiden jag käkar är bara en förrätt
dagen jag upplever är bara en gryning

jag är dum dum dum

för allt är bara kausala följder

ingen mening följer

orsak och verkan,
har jag någon äkta påverkan?

fast jag känner Det så starkt ibland

drömmen tar mig med fast hand
lovar mig ett förlovat land

hallå!
någon måste ta mig ned på fast mark

för här upp i drömmerier
om slott och tinnar och torn,

blir verkligheten när den hemsöker mig
så banal

fan för dig jävla hjärna,
med din finkalibrerade framtidssimulator

så pass jävlig
att jag ibland tar avstånd från ansvar

frågan som gäckande väntar (var det det här jag ville?)
önskar att ett svar
ska poppa upp

skev trosuppfattning att slumpens känsla,
livets jävla vatten,
skulle surfas på,
på måfå

för efter

en gång
två gånger
en miljon gånger
var inget längre för stort

att önskas.

det största har redan hänt
i stjärnstoftet i mitt huvud

allt det som följer nu,
är att jag följer de människor
som vet

när visioner blir vidriga
och
allt bara kan beskrivas som
hallucinationer

då kan jag åtminstone

inte längre skrämmas
av mig själv,
för jag har skrämt mig själv beyond

beyond

att Gud fanns på riktigt

så jävla skämmigt i svenskens sekularisering

att jag trodde
att det allsmäktiga ville mig något

att jag var någon sorts brevduva

som skulle ut på kritiskt uppdrag

allt det där,
jag där och då trodde var möjligt

allt är ju möjligt,
men ingenting
kommer ske

om jag inte slutar be
och börjar arbeta




Fri vers (Fri form) av Essisen
Läst 91 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-09-09 00:29



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Bön OCH arbete är en bättre kombo!
2021-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen