Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att tänka positivt

man ska tänka positivt
säger dom

som om tillvaron
inrättar sig efter önskemål

tro gör man i kyrkan
hoppas leder ingenvart

vi får inte allt vi önskar
bara för att vi önskar

det är optimister
som blir negativt överraskade

det är pessimister
som blir positivt överraskade

Cioran och Schopenhauer
vederkvickare vedersakare

i en tid då filmregissörer
som stavar Kay med y
säger att man kan välja glädje
är det uppfriskande att läsa
att livet är till för att uthärdas

i en tid då pseudopsykologer
blonderade maniska yrväder
äntrar scenen med stora gester
och pedagogiskt barnspråk

i en tid av motivationsföreläsare
marknadsfört och påstått andligt kapital
nån klättrade i berg
nån gick barfota till Tromsø
nån startade företag blev rik
så nu ska vi sitta publik och häpna
men jag vet att tiggerskan
kan mer om livet än de där pratkvarnarna

i en tid av castingbolag
såpor musiktävlande likes
skrattyoga teambuilding

i en tid av tevesänd välgörenhet
käcka programledare som
ömsom hjälper ömsom läxar upp
underklassen inför kameraskranket
misär som reklamfinansierad underhållning

i en tid av skenande klyftor
matas vi med sentimental sockervadd
drömmarna färdigprogrammerade köpklara

då vill jag läsa om bistra samurajer
som kastar sig utför klippor




Fri vers (Fri form) av rostspik
Läst 177 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2021-09-09 05:38



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Intelligent skrivelse att begrunda!
Läsa går bra,men göra det själv
Svårare vare sig pessi- eller opti
-mist!
;)
2021-09-10

  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att tänka positivt.
Det är bara new age-trams.
2021-09-09
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik