Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fantasy land


Sommaridyll

stora famnar av junivärme
omslöt mig under paradisäpplet
koltrasten övade skalor i tallen
och ringduvan byggde bo med mitt hår
de flammande klängrosorna
kastade sig mellan rus och hus
över fjäderlätta ormbunkar i motljus

en liten molntuss log från det höga blå
när jag mosade en mygga mot kinden
helt utan anledning mindes jag kakan
som mormor brukade baka på vedspisen
så där solgul och halvgräddad som de ska vara
täckt av lackvit snasksöt glasyr
ett sådant handlag ser man allt för sällan

tanken släntrade iväg på upptäcktsfärd
i sjunde himlen och i världarna däromkring
strosade bland tomma troner av jade
jordens poler slog kullerbyttor på skoj
ett mäktigt skådespel på ljusårsavstånd
några spelade kula med Venus och Mars
det såg så lustigt ut när han och hon bytta plats

vulkaner kastade raglande upp eldsjön
och skrämde slag på prästkragarna

så tystnade koltrasten i sin topp
och myggsvärmen stod still över vattnet

tvekande slet jag mig tillbaka till sekunder och minuter
det var frun som ropade genom uterumsdörren
du har telefon tror det är skatteverket




Fri vers (Fri form) av Ulf Lundin VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2021-09-09 09:10



Bookmark and Share


  ULJO
Sommaridyllen avbryts av allvaret
2021-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP