Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstdoft

 

 

känn doften av höst

känn doften av mylla

fyll med luft ditt bröst

vill hösten hylla

 

till vila naturen går

livscykeln pausar

kala träden står

höstvind susar

 

i mjuka mossan går

i trädens pelarsal

följer djurens spår

känner mig sakral

 

mörkret känns tryggt

brasan sprakar muntert

björnen idet sitt byggt

varmt är inuti det

 

höstens intåg paraderar

glödande färger falnar

bärskogen serverar

under ståtliga granar

 

höstnatt klar och kall

månen blickar milt

i mörkret hörs ett skall

över bygden grånad filt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2021-10-10 09:23



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Det var en hostig di...höstig dikt!
2021-10-11

  ULJO
Härlig höstpoesi
2021-10-11

    Lena Staaf VIP
Vacker hyllningsdikt till hösten!
2021-10-10

  Susen VIP
Höstig hyllning fint skildrat
2021-10-10

  AiA Maria den fria

Vacker
Kraft
i höst-liv

Tack!
2021-10-10

  S.A.I. Steve Lando VIP
rogivande fint
2021-10-10

  BenGust VIP
Har vandrat de fyra tullarna runt vår stad. Något fuktigt men höstluften är
mild och stärkande. Hösten är inte grå och slår dank, utan högst viril.

2021-10-10

  Sparvögat VIP
Åh så vackra ord du tecknar till höstens ära…
Magi!
2021-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP