Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utanförskap

 

 

de stängde henne ute

ignorerade hennes existens

hon blev alltmer sluten

såg henne inte ens

 

bak hennes rygg de log

skadeglatt de sig roade

de kunde inte få nog

alltid henne oroade

 

hon bet ihop bestämt

ingen skulle henne få knäcka

brydde sig inte om skämt

aldrig hennes glädje få släcka

 

hennes själ var fri och stark

intet kunde den förstöra

hon stod på säker mark

kunde andra beröra

 

andra avundsjukt såg på

de kunde inte förstå

hennes styrka och kraft

den som hon alltid haft

 

att vilja och kunna

stå emot de missunnsamma

är få förunnat

men det gör detsamma

 

när kropp och sinne blir ett

då blir livet lätt

och ordens flöde

bildar människors öde

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-09-10 09:04



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Lågt att baktala och ha för avsikt att nervärdera någon annan.
2021-09-11

  Bodingen VIP
Karma! Brukar hinna ikapp.
2021-09-11

  Susen VIP
En dikt som går rakt in i hjärtat. Skön känsla att inte bli knäckt av mobbing. Bra skrivet. Bokmärkes
2021-09-10

    Lena Staaf VIP
Mobbare kan knäcka den starkaste, tyvärr. Skönt om det finns någon som kan bryta sig ur det svåra. Ofta går det inte ensamt, måste finnas någon/några som stöttar.
2021-09-10

  Feliaxel VIP
Mobbare finns överallt tyvärr
Man hoppas att dom straffas för sina elakheter
2021-09-10

  Marita Ohlquist VIP
Skönt att mobbarna misslyckades med att knäcka henne.
2021-09-10

  angela Täubert fd Jansson VIP
Kändes som om jag läste om mitt eget liv...tack!
2021-09-10

  AiA Maria den fria

Kraftfullt
Berörande
Transformering

Balans rymmer allt


Tack!

<3<3<3
2021-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP