Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evighetslåga

Kvällen är lågmält blå.
Den tindrar i mig
som en dunkel låga
en helig eld som aldrig slocknar.
Träden vandrar
som ljust skimrande prästinnor
i en bortglömd kult
längre och längre in i mörkret.

Jag är en annan människa
på natten.
Dagen förvandlar mig.
Ljusets våldsamma blick
suddar ut det verkligaste i mig
det som bara kan lockas fram
med stor försiktighet och ömhet.

Ljuvlig är den tassande skymningen
som gömmer oss för världen.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 165 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2021-09-09 11:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det vilar en lätt sakral stämning i din dikt, som en tillbedjan till skymningen och den mjukhet som kan finnas den. Stämningsfullt och med spännande ordval. Ibland kan det vara skönt att ha en tillflyktsort undan världens skoningslöshet.
2021-09-12

  Briza media
Mycket fint och träffande beskrivet!
2021-09-09

  Burn

Åh, vad vacker! Den här tycker jag om!

2021-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP