Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har någon sett Greve von Tratt?

 

Har någon sett min vän Greve von Tratt?

Håret, ett näste förlorade ägg.

Skägget är tovat med tappade år.

En fattig riddare rädd om sin hatt!

 

I hattens hål är en purjolök satt. Den

snurrar som flöjeln i villrådig vind.

Binder sig aldrig till ensidig kurs.

Nä, flöjten han följer trallar som skratten.

 

Nu är han borta - åh vars vete katten!

Såg'an på ängen där han rastar kor.

Skorna de gnisslade till trastens sång.

Min blick ligger kvar där långt inpå natten.

 

Jag sparkar till hösten som lagt sig matt;

högar och pölar med löv och med vatten.

Natten den läcker till dagen sitt mög

och alkisen tömmer glasen på slatt.

 

En spark drar med löven upp något svart.

Hatten? Har den hål? Med purjolök i?

Tvi, det var bara en halvrutten katt.

Har någon sett min vän Greve von Tratt?

 

 

 




Fri vers av 100apor
Läst 234 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-09-30 00:18



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Där satt den! ..ihop med skratten.

Skulle likväl kunna uppfattas som en tragisk skepnad, denne Tratt. Eller möjligen melankoliskt bortflyende - besläktad med Snusmumriken?

Uppskattar hur "högar och pölar" föregår sina angivna innehåll - så att man också kan föreställa sig lövpölar eller vattenhögar?!
2021-10-03

  Nanna X
Fint rimmat! Men rastar inte kor sig själva?
2021-09-30

  TrollTörnTrappan VIP
Charmant fågelskrämmiga drag, klädda i trivsamma rim lite här o var...
2021-09-30

  TrollTörnTrappan VIP
Brabrabra!!! Fast borde väl publiceras som Bunden vers snarare än fri?
2021-09-30

    Lena Söderkvist VIP
Skojigt. Kommer att tänka på Herr Kantarell, och kan tänka mig att din greve är en trumpetsvamp.
2021-09-30

    Music mind VIP
Underhållande!
2021-09-30

  Ulf Carlsson VIP
Ordvitsig nonsensramsa med olika slags rim. Hellsingska drag.
Känns som ett slags (själv)ironi.
Kul visa med sluten komposition!
2021-09-30
  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano