Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På vättevis


Till ro sig lagt
i slumrans land
men ena ögat halvt på vakt


På vättevis
en flyktig bädd
av tallegrenar eneris


En havsmild ström
vattnar hans törst
och över nunan går en dröm


Jordhålan trång
frihetens ljus
upp i en ek buller och bång


Hör hav fagott
jordnära klang
mänskospring stoj spanar som smått


Vättevaksland
vid skogsbryn dold
skugga med grånad tankerand




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av BenGust VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-09 12:41



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Underbar ! Stämningsfylld !
2021-09-11

  Elinor Sörensson VIP
Ljuvlig vättevisa du har
skaldat. Fylld av mysmagiska
klanger bland orden.

Kan se hur han slumrar där
i godan ro. Ändå på vakt.
2021-09-09

  AiA Maria den fria

Så...så himla fint!

Vättarna o jag sjunger med:)

Tack!
2021-09-09

  Susen VIP
Fint. Språket fångar och vill höra sångens melodi
2021-09-09
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP