Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

kyrkovalet gå och rösta om du är medlem och fyllt 16

Gå och rösta i kyrkovalet om du är medlem och har fyllt 16. Om du hör folk säga att man saknar kunskap upplys dem vänligt men bestämt att det finns något som heter googel och att det finns massor med bra och lättillgänglig information. Om man inte vet vilken nomineringslista man vill välja, kan jag säga att majoriteten av alla nomineringslistor är aktiva på nätet, de förtroendevalda har oftast facebook och instagram och så vidare. Det är bara att kontakta dem.

Om man säger att man inte tror på gud så är min motfråga ”hen betalar en avgift, vill hen ta chanser att påverka vart hens pengar ska gå? Vad är viktigast för hen? Stöd till människor utomlands? Barnverksamhet? Renovera ett kapell, satsa på barn och unga? Vart vill medlemmen att pengarna ska läggas?


Jag mötte en person som var fly förbannad på en nomineringslista. Hen talade inte vad den gruppen stod för och var tydlig. Ändå sa hen att hen inte skulle gå och rösta. Vad innebär det? jo att hen är sur på ena listan men tänker inte rösta på en annan lista.

Min röst spelar inge roll. Gå in och kolla på svenska kyrkan och valresultaet 2017. Var det många som röstade just i din församling? Hur många röster skulle krävts för att den som styr sen 2017 skulle ha hamnat i opposition? I min församling handlar det om att segrarna vann med färre än 300 röster.


Vad ska man ha kyrkan till? Till att börja med kolla vad din församling gör inom området diakoni. Sen kan man fungera på vad er de gör, ordnar de föreläsningar? Kanske lite konserter jag såg en hyllning till Ted Gärdestad på en konsert, vill minnas att Janne Shaffer spela?

Är den betalande medlemmens chans at påverka värd att slåss för? Om man tycker det gå och rösta då i kyrkovalet och se till att din omgivning också gör det. känner du för det kan du förtidsrösta redan i dag.
Övriga genrer av PPQ VIP
Läst 48 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-09 18:08Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gå UR Svenska Kyrkan!
Den har ingenting med kristen tro att göra.

Är det Ted Gärdestad eller Jesus som ska hyllas i kyrkan?

Jag gick ur Svenska Kyrkan i mitten av åttiotalet. Det är jag stolt över.

Dessutom undrar jag vad ett inlägg av den här typen har här att göra?
2021-09-10
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ VIP