Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till de idag osynliggjorda produktivt arbetande massorna vars arbete bär upp hela världen.


Proletariatets ögon


Min kropp ersätter bara
damm under dess flykt
med en sliten, tunn sida.
Mina ben är järnskovlar
och har stålskelett.
Inte ett värde i sig
den förutan som spakar dem.
Varje lem och ådra
av arbete i stål och betong
ersätter en lem
av motståndskraftig jord.
En ofördelaktig rot
häller sina mörka ögon
hand över hand
in i det ihåliga
produktionsmålet.
Min wellpapperskropp
ibland rullad, ibland bunden,
gömmer sig
på varje arbetsgolv.
Alltför högt över
jordens moderna
övervakande kameralins
för att kunna märka
hur olika vi är -
öga mot öga.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 237 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2021-09-10 00:00



Bookmark and Share


  Thylacine
Fint om de osynliggjorda som, som du säger,
bär upp hela världen!
2021-11-25

    Sefarge VIP
Bravo!Jaa värt hyllning över
Arbets-tagarnas slit. ..
(För en del mer andra)
Betänker E-B.N.s kloka
Kommentar. Vi gnäller
Lätt över det felaktiga
Men håller tyst om det
Som ändå är bra i det
här landet (och konstigt
de största gnällspikarna
Verkar vara de som med
Förtjusning dras till de
s.k "Populist-partierna"?)



2021-09-10

  Solstrale VIP
Armodet som de slitsamma eller arbetssamma genomlever, med inte stolthet tillika de som krossas under pressen. Vi får vara vördnadsfulla inför dessa vilka vi utan inte oss klara denna arbetande skara. När så kroppen tar stryk åker man ut ej mer arbetsför, detta många stör. En kropp som arbetat utan stopp där ens knopp aldrig ger opp...
2021-09-10

  WyS VIP
Iklädd rustning för ändamålet och som övervakas av maskinögat som styr..
2021-09-10

  AiA Maria den fria

Respekt
för varje del
skapar helheten

Tack!

S-O-L
2021-09-10

  Koloristen
Tackar Diana & E-B Nilsson för goda kommentarer.
2021-09-10

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Detta har sagts mycket subtilt. När jag tänker på hur tunneln byggdes med krigsfångar eller numera med emigranter men i år såg jag den yttre miljön många svenskar som gör trädgårdsarbete som vanligt, det är bara deras ursprungsland som är utom kontroll över miljön ...
Jag brukar inte vända på huvudet för snickarbyxor eller unga arbetare, men det är alldeles för många från andra länder.
2021-09-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Jag tänker ofta
på de som städar
och håller rent på
gator och torg för
oss, då sa nå´n,
men de syns ju
sällan till, men sa
jag NÄR DE VARIT
HÄR DÅ SYNS DET
ATT DE FINNS...
2021-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen