Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Blott en dag

Utsträckt på gräset
låg du sköra varelse
uppstigen ur djupet
låg helt stilla i solen
fasetterna gnistrade i ljuset
gåtfullt mörka

Helt utlämnad
torkade du sakta
tog form
din slanka kropp
var mästerligt målad
med kopparlack

Överjordiskt skönt
vecklades de ut dina änglavingar
det utstuderat vackra ribbverket
de fina blyertsstrecken
omslöts av det tunnaste glas

Så skälvde du till
du kröp oändligt sakta
in i min öppna hand
jag la dig varligt
vid hjärtat
du glänste mot min svarta T-shirt
urtidsdesign så raffinerad

Våra ögon möttes och tiden stannade

Så flydde du brådskande bort
att leva
min skatt för evigt
på jorden blott en dag




Fri vers (Fri form) av Ulf Lundin VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-09-10 09:53



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Så skört med Innerlig "förståelse"skrivet!
Att mötas varelser emellan
Utan att vilja ta livet
av varandra!
;)
2021-09-10

  Öknens Ros VIP
Så fint beskrivet om en trollslända, vars färggranna skrud skimrar magiskt.
2021-09-10

  AiA Maria den fria
Ömsint
Ödmjukt
Förunderligt
Vackert


Tack!
2021-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP