Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


MIN PROMEMORIA

 

Här ifrån fönstret ut mot gården

ser jag gamla spår från min historia

som små avtryck där på marken

får nu detta bli min promemoria

 

ja nu vill jag se förändring i mitt liv

och ska därför göra en rockad

jag som var en symbiotisk idiot

som länge dansat på dårarnas estrad

 

så nu ska jag bränna mina minnen

ner till både aska och till sot

jag som upplevt livets alla krav

som en tragiskt vilseledd despot

 

att vända det destruktiva ryggen

det var för mig en gång en utopi

men sen när skälen blir för många

då är det dags att göra sin sorti

 

bort från en dåtid så helt patetisk

ja för flyr det gör nu min själ

så en tydlig slutsats av historien

är att från den tar jag nu ett farväl

 

min väg går mot ett möte i en värld

där jag nu själv blir sekundär

ja jag vill se meningen med livet

för just den har aldrig funnits här

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-09-10 15:43



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
En utopi som blev verklighet, starkt
2021-09-11

  Sparvögat VIP
I fina ord tecknar du när livet vänder och en ny värld öppnas…
Det vackra fotot andas hopp!
2021-09-10

  Kajan VIP
Jag tänker att detta är en minnesteckning och ett avsked till skrivarjagets tidigare ”jag”; här gillas det återhållna i texten som passar innehållet väl. Fotot får en liten egen applåd : )
2021-09-10

  Öknens Ros VIP
Fin rytm o fina rim, en uppgörelse med det som var.
2021-09-10
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP