Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta var för elva år sedan. Men minnet om händelsen kom flygande....


Kroppsminne

Jag stryker över dunig hjässa
och klappar liten blöjbak med min hand
och kroppen svarar genast med små minnen
ifrån en annan tid och andra band.
Så är det när jag håller nu mitt barnbarn
så ödmjukt och försiktigt i min famn.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2021-09-10 16:39



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa så fort åren går. Du skriver så fint om minnen av egna barnen i famnen och nu barnbarn. Diktarjaget är rik....tänker jag.
2021-09-17

  aol
Oj underbart känner igen mej som morfar
2021-09-15

  Solweig Jansson VIP
Underbar text om underbart ögonblick !
2021-09-14

  Solstrale VIP
Ödmjukt och varmt förmedlat! Vår framtid var och blev idag, den framtid då troddes möjlig.
2021-09-14

  ULJO
Barnbarnen vår framtid
2021-09-12

  Kungskobran VIP
Finns det något ljuvligare än lukten från ett litet barn och sniffa i det duniga håret från dess hjässa
2021-09-11

  Bodingen VIP
Barnbarn är kul. "Morfar, jag tror du är jättegammal, jag tror du är...33 år!"
2021-09-11

  Lottie Ålhed VIP
Förkroppsligade minnen som blir kvar . Fint skaldat.
2021-09-11

  Monika A Mirsch VIP
Det är minsann livets höjdpunkt som endast överträffas av att hålla barnbarnsbarnen mot mitt bröst. Kram mormors-kollegan min
2021-09-10

  Blomma-Stjärna VIP
så vackert och så sant - evigheten i ett nu!
2021-09-10

  Niliboy
Bra berättat om det finaste vi har, våra barn å kommande barnbarn!
2021-09-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en ömsint och kärleksfull gemenskap till barnbarnet väcker slumrande minnen till liv.
2021-09-10

  Sparvögat VIP
Åh så underbara ord och vilket fantastiskt minne som vilar i din själ…
Livets guldkorn!
2021-09-10

  Kajan VIP
En ömsint skildring, och i oss är minnena levande bevarade och lätta att väcka till liv. Rimmen får en liten extra applåd !
2021-09-10

  Susen VIP
Ett minne som fyller själen om och om igen. Fint
2021-09-10

  Öknens Ros VIP
Finns nåt finare än känslan av ett nytt liv?
2021-09-10

  AiA Maria den fria

Så himla fint!

Å en sådan gåva ”de små” är!

Tack!
2021-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP