Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glas kantareller

Blunda du sjöstjärna. Regn av ametist, jag ser dess facetter så perfekt skurna. Endast dimman hos enkelbeckasinen gör sig påmind. Kyss som av svart tulpan vad mer kan man önska sig. Mandrillen iakttar marmorstatyn som om det vore av smältande is. Gömmer sig inför sig själv. Hennes generösa givmildhet och sagans lemurer vore blott ett minne de nätter mer sällan så välkomnande. Frustrerad över sin egen maktlöshet och utsatthet livet tar början som en keramikers känsla för form. Närhet och aftonskugga tornar upp sig bakom varje tystnad. Behovet av att synas, höras och älskas i en och samma ballad. Fundersam om hon verkligen räcker till, den doft av blåhallon hon lämnar efter sig. Ett härsket farväl med bäst före datum redan passerat. Men vindens vinter så sönderstressat att jag inte hinner skriva dess rader. Blyertsröda vitsippor lutar sig emot evigheten. Tystnaden hörs igenom varje tillgjort skratt. Misslyckad fotomodell betraktar sin fotobok och trasslar sig ur sitt egna spindelnät. Visst vore väl skönheten i overkligheten bara ett par andetag bort. Smuttar på morgondagen. Dess sötma, dess syrlighet, dess beska. När bartendern gått hem, discoröken lagt sig och musiken ebbat ut. Vem vore jag när drömmar redan porlat ut i efterfestens sorl. Utan att förenas med sina egna demoner hon tvättar bort gårdagens tunga make up. Kvar blir ändå ett slags lugn. Hon vänder sig om och möter sin egen spegelbild. Fastän saknaden river i tusende virvlars ö. Guldschakaler fortfarande segrar över ensamheten. Även om resan återvänt och minnen redan blekts, kärlekstörsten ännu störst. Våga vara du, i en värld av de som vill vara någon annan. Frestad att försvinna in i sitt skal. Näktergalen ännu återvänder. Ju mer längtan smeker. Desto mer saknaden tär. Plockar drömmar med naglar av rosenkvarts. Bär dem med på livets resa och vägrar titta bakåt. I en famn full av svanvita liljor jag äntligen hittat hem.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 98 gånger
Publicerad 2021-09-10 18:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP