Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Myrslokens röda matta

Stressen som åker limousin och dricker dyra drinkar på min bekostnad. Ångesten som dubbelparkerar på olämpliga ställen. Tystnaden som skriker i huvudet. Men för övrigt lugn, så lugn. Huden så väldoftande med Victorias secret parfym. Matchande bodylotion till det. Fredagsmys. Längtar redan till julgranens glitter och varm glögg fastän hösten knappt hunnit göra entré. Kryper ihop i sängen som en annan gammal tvättbjörn. Magnum glassen blev helgens lyx. Njuter av den mjuka filten. Yes. Jag är redo för hösten. Rönnens klasar som rubiner. Ekollon på marken som utslagen bärnsten. Ljudet till väckarklockan, inte längre hörs. Snarare vingklippt regn i sin sagolika cocktailklänning. Behagligt sömnig jag kurar ihop mig till fluffig snö. Svarta stränder. Vitt hav. Bergsgorillor pulveriserar oron i sina vackra händer. Isbitar smälter under regnbågen. Rear ut kylan i snökvartsens blick.
Den dyra lyxen värmer hos den rå diamanten och gör den mer eftertraktad. Tankar trygghet i känguruns smaragd ficka. Tilltufsad verklighet gnuggar sömnen ur ögonen och känner en viss saknad. Blek var romantiskt skimmer och dess glittrande bladgulds eko. Lyssnar till osynliga syrsor. Men mest av allt syns gyllene vingar av lergökens fascinerade läte. Jag gömmer mig i abalone snäckskal och låter helgen skölja över mig. Jag följer med på dess resa. Vem vet vart den bär. Jag kysser midnattens norrsken och blundar till tonerna av min egna solfjäder.




Fri vers av Black raven VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2021-09-10 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP