Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ordkargt

Inte mycket behöver sägas
i spänningsfältet

mellan oss.

Det är lågmält på ord

och jag tiger om koncepten.

mitt och ditt forna manuskript
har lett oss hit

åtskilliga dagar och nätter,
bit för bit

nu är orden svaga på krut,
meningsföljden tar slut
till slut

själaenergi
blir till
mänsklig sorti

att vibrera i din vitalitet,
är det jag egentligen suktar efter,
men inte av själviskhet

för jag ger tillbaka
allt det
du ger mig

och i det tysta,
allt det outtalade
ersätter all slags vishet

ord ord orden
när de tar slut
och pratats ned till intet

då återstår endast vi

med skummande blod i ådror
som forsar till våra hjärtan

och vi möts i ett tidlöst
icke-rum

inte så mycket som känslan av

hoppande själar
i diverse fraktioner

utan ett enhetligt flöde av sensationer

ett förändrat tillstånd
som går att finna

när helst en börjar bevittna
vad som faktiskt sker

och inte bryr sig om att vinna,
hinna spela livet vidare

utan låter sig rinna,
låta allt rinna

ur ursprungskällan

i det dämpade ordlösa
flödet av existens

men
inget är oförändrat efter detta

kvar är vårt liv som det var

den magi,
de gnistor vi skapade
är nog av allt vi vill ha

så vi kräver inget mer
av den ordkarga kärleksvaran idag




Fri vers (Prosapoesi) av Essisen
Läst 158 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-10 20:49



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Vackert. Våra manuskript kan vi inte redigera i efterhand, de leder oss dit vi måste vara. Den platsen kan vi välja att prata sönder, eller så låter vi orden kollapsa till intet, då är det bara resten kvar. Den bästa delen.
2021-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Essisen
Essisen