Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet... Berg- och dalbana kontra karusell

Livet går upp och livet går ner...
det är som en gigantisk berg- och dalbana
och den jäkla biljetten är jättedyr!

Ibland är man där på toppen
och allt ser vackert och fint ut därifrån,
sen far man neråt i en hiskelig fart

hjärtat liksom hamnar i strupen
man kippar efter andan och vill skrika,
men skriket fastnar och man får ångest.

Man tänker snabbt, varför gör jag detta
varför tar jag inte den lugna karusell turen,
och svaret är: du har ingen biljett dit!

Och en sak har jag förstått av denna tur,
den slutar ALLTID i nerförsbacke...
där döden väntar med ett stort flin.

Kontentan är att man måste passa på
när man är uppe på topparna,
då får man adrenalinkicken inför neråt åket.

Och som tur är så finns det många toppar
i denna livets Berg- och dalbana
så passa på att leva livet på topparna.

Men för mig som är höjdrädd och mår illa
av höga höjder, så är topparna inte att föredra,
jag vill hellre hålla mig på jorden och en karusellfärd.

Jag har bestämt mig för att köpa en biljett dit!









Fri vers (Fri form) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2021-09-11 11:44



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Hissnande med igenkänning
Skriftat!
;)
2021-09-11

  Öknens Ros VIP
Har aldrig åkt berg-och-dalbana, kan föreställa mig dödsskräcken när man åker den.
2021-09-11
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP