Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tjäll = barack, koja


INTE "NATIONALEN"

Nu hör man sällan "Internationalen",
trots att vår värld är internationell.
I stället nynnas det på "Nationalen"
och stämningen är territoriell.

Nationalismens inkrökthet är galen
och globalismens är ej heller snäll.
Ambivalent står åsnan mellan valen:
1. Mitt land? 2. Kapitalismens karamell?

Men livsvillkoren, överlevnadskvalen
är ännu olika i slott och tjäll.
I Folkets Park och på Nobelprisbalen

går människor i skilda fritidsställ
och Internet får klasskampsidealen
att bli ett inrikesproblem bland Sveas fjäll.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2021-09-11 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP