Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnen från järnvägsspåret vid Pompej

Den en gång
av askan fyllda staden
har ett slumrande
järnvägsspår brevid sig


så det var i
resan till den mycket
lilla byn Pichotta vid havet


som jag först såg
hur arkelogerna åter
gav staden sitt liv


nu är mina minnen
blekta över med resten
av Neapelbuktens skönhet


Jag lämnade aldrig tåget
så staden är fortfarande
min faschinerande fantasi
av Romarriket




Fri vers av virre
Läst 585 gånger
Publicerad 2006-07-27 18:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

virre