Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den utsuddade tiden

En komprimerad livslinje
rymmer endast det
som anses viktigt av andra
Den utsuddade tiden
mullrar djupt under jorden
så endast rovdjuren hör

I böcker finns att läsa
om det storslagna som format världen
Inte ett ord om gnagarnas arbete
myrorna som byggt civilisationer

För vems beskådan pågår vardagen
den som regelbundet tuggar sig fram
Lederna som slits och orken
som endast räcker till för att den måste

En dag ska solens generositet försvinna
och vattnet förlora sina proportioner
Vi kan inte längre förlita oss på planeten
den som gav oss allt
vi saknade förmågan att förvalta




Fri vers av Påfågelfjäder
Läst 85 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-12 09:19



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Välformulerad apokalyptisk dystopi i klimatkrisens tidsperspektiv.
2021-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Påfågelfjäder