Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kanske kan kallas poet

Orden som aldrig skrevs
ligger i en portmonnä
de finns sparade där
tills fantasin återvänder
vanliga bokstäver
helt utan någon betydelse
som fåglar i ensamhet
på tomma stränder

Det kanske blir något
vid ett fönsterbord i parken
där jag brukar sitta
vid solskensdagar i april
några koppar kaffe
där kaffesumpen inspirerar
ett fat med mazariner
men bara om jag själv vill

Orden som aldrig skrevs
mognar i kvällsskenet
det flammande ljuset
får mig att tänka på döden
jag tänker på de bortfarna
gestalter som jag älskat
de som lärt mig om livet
och framtidens flöden

Snart glider pennan åter
på vita pappersark
ord blir till meningar
jag kanske kan kallas poet
orden som aldrig skrevs
blir till viktiga historier
som vår planet behöver
den som får leva vet

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 272 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2021-09-13 07:12



Bookmark and Share


    Tea Alex VIP
Älskar tanken på att mina, än så länge oanvända ord samlas i en liten grön portmonä av sammet. Poetiska rader som får fantasin att blomma. Tack.
2021-09-21

  Eva Langrath VIP
Fin och tankeväckande dikt om ordens betydelse i våra liv.
2021-09-13

  överlevaren VIP
Skrivkraft!
2021-09-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Tankeväckande diktar du skrivandet, som har ett stort värde på många sätt.
2021-09-13

  Marita Ohlquist VIP
Jättefin text om skrivandet och om ordens betydelse i våra liv.
2021-09-13

  Lars Hedlin
Så fort vi sätter ord på våra känslor via ett ark papper och en penna så är vi Poeter kanske i samma stund vi format orden i tanken!
2021-09-13

    Lena Staaf VIP
Så intressanta tankar att vi bär på slumrande flöden som kommer fram vid rätt tillfällen.
2021-09-13

  Feliaxel VIP
Tänkvärt
2021-09-13

  Solstrale VIP
Klart en start saktmodig eller med fart kan skapat vad jag vet en slags poet som i det inre fånga den vinfina ånga och sedan skriver med iver... Vi kan kalla dig diktare eller ordviktare, poesi låt det alltid bli, ditt öga som en örn där du delar ord från ditt hörn!
2021-09-13

  AiA Maria den fria


Underbart rikt flöde!

Tack!
2021-09-13

  Öknens Ros VIP
Poetens tankar vandrar fritt.
2021-09-13

  Maria Sundelin VIP
Igenkännande

2021-09-13
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO