Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

över tröskeln

 

vissnande fröställning brister

livets knappnålshuvuden

sprids över fält och ängar

framtida frågor gror sin jord

skira dager hög och klar

och sikten glittrar

vid skogsbrynet jag

nu nalkas något bland stubb och strå

på knastrande tallbarrsmatta

inför mina ögon

tillvarons tick-tack svagare svagare

oemotståndligt blickfångets innehåll

vindarna stannar hörseln skärps

ditt tilltal skapelsens grundton

smeker mina sinnen

bland tömda träd i höstliga landskap

susar väntande ängar

viskar du mig ditt leende

 




Bunden vers (Annat versmått) av Per Rydberg
Läst 196 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2021-09-12 12:47



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Väldigt vackert - om hänförelse ( min tolkning ).
2021-09-18

  Eva Langrath VIP
Vackert jag ser både naturens skeenden och ett inre möte.
2021-09-12

  Ulf Carlsson VIP
Påminner om Gunnar Björlings uppbrutna syntax, "bristen" på versaler och hans panteistiska antydningar i beskrivningen av landskapet, det yttre och inre.
Här finns också nyromantiska drag i metaforiken och onomatopoetiska ordlekar av yngre årgång.
Uppfriskande!
2021-09-12

    Lena Staaf VIP
Fint beskriven närvaro.
2021-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg