Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den otrogne katten




Trots att den var en mycket
Vacker raskatt med fin stam
-tavla

Och hade eget sovrum
med
luxuös dubbelsäng från

Hästen o fick äta rå sjömans
biff (favoriten för det mesta)
samt provsmaka Husses mat
Emellanåt. ..

Så hittades den inlåst i grannen
Sjukpensionär Olssons skabbiga
vedbod bland mögliga trasmattor

För att den smitit ut därför att
Den
var så förtjust i att jaga mus.


Och Den 80-årige Fastighets
miljadären blev alldeles sjuk
Av oro,höll på få hjärtinfarkt

Och kunde inte förmå sig att
Åka till Miami med sitt privata
jetplan för en Marknads mässa
Förrän hela olyckan vart löst

Och "Misty av Solhöjden"återfunnen
igen.Efter tre nervösa dygn

Lite lätt moloken med tjärfläck
På svans spetsen men med det

Gnistrande diamant halsbandet
I behåll. Sedan monterades mini
Webkamera på den högt uppskattade
Päls älsklingen efter det missödet

Och grannen Olsson fick en stor
Hittelön som högt uppskattades

Och allt blev åter till frid o fröjd
om det inte vore för trilskande
hyresgäster som klagade och inte

Ville betala för sig efter generösa
Dyrbara fastighets renoveringar. ..

Men man kan ju inte få allt
Här i världen även om man
Är en framgångsrik Miljardär

Och typiskt att en viss lat okunnig
missunsam allmänhet trodde det
så Fräckt på hans bekostnad!








Prosa (Kortnovell) av Sefarge VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-09-12 13:34



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Katten också, kattastrof!
2021-09-13

    Lena Staaf VIP
Här beskrivs en dubbelmoral där katten värderas skyhögt över människorna. Jo jag tycker mycket om katter, men...
2021-09-12

  Kungskobran VIP
Katten också,
fy katten,
den brydde sig inte
miljardären
Kul story
2021-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP