Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Existens klimat


Paradis

Paradis
I begynnelsen jublade jorden, vattnet och himlasfären
i finstämd, gemensam treenighet
Vi ska skapa ett paradis!
En plats för liv att veta och minnas.
Men vattnet färgades rött av människors sorgsna villfarelser
och jordens marker bad om förskoning.
Himlasfären tätnade av förundran när treenigheten sviktade.
Vid det hårda vattnets fall tystnade jublet.
Treenigheten viskade tyst till varandra om en ny chans.
Vi ska skapa ett paradis!




Fri vers av R_M Grundström-Linder
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-09-12 19:56



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Treenigheten har aldrig existerat.
Det har däremot Gud.
Hans namn är Jesus.
2021-09-12
  > Nästa text
< Föregående

R_M Grundström-Linder
R_M Grundström-Linder