Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Insikt

Samtidigt som du
tog hand om
den här gamle mannen
och önskade hans snara död
så märkte du
att du blev allt mer lik honom
och den frihet som du hoppades på
efter hans begravning
var en frihet
som ingenting var värd
som var betydelselös
för alla
inklusive dig själv
och när du tänkte det
blev det istället viktigt
att hjälpa honom överleva
så att döden kunde komma som en befriare
för er bägge
efter en lång och svår kamp




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2021-09-12 22:19



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Wow
2021-09-20

    Lena Staaf VIP
Viktiga ord om frihet och beroende. Friheten är inte alltid det vi tror.
2021-09-13

  Blomma-Stjärna VIP
en tänkvärd dikt; dikten ger mig en känsla av att frihet i sig inte räcker långt
men tillhörighet, att ta hand om någon
räcker för att livet ska kännas betydelsefullt
- tack för den insikten!






2021-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP