Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det sägs att katter har nio liv, för tur eller otur med sig och att de har varit sällskap, dyrkats, offrats och avbildats 'i alla tider', av människor med eller utan någon direkt förståelse för katten själv.


Det sägs att katter






Det sägs att katter ...

...är på de flesta foton världen över.
God tvåa kommer foton tagna av misstag
och som har ett finger med på bilden,
exempelvis en tumme.

Andra bilder är sådana som 'ingen vill ha',
suddiga, fel ljus och skärpa, tagna utan
kameraägarens vetskap eller mening.

Först sedan kommer halvdana bilder,
där en person har något bakom sig som syns
först när bilden ses på. En stolpe, ett träd,
ett hus och så vidare.

Ibland tas någon på bild, där personen
knappt går att se och omgivningen blivit
alltför dominerande dominnerande.

I 'alla tider', har människor som sysslar med att
lämna ut bilder till 'förväntansfulla människor',
först själva sett på bilderna och kunnat konstatera
'faktum'.

Ytterst få bilder, i den stora massan av bilder,
betraktas som 'godkända', skarpa, med rätt fokus,
ljus, sammanhang, tid och så vidare.

Olika är även uppfattningen om vad som är
'god komposition'. Ungefär som målningar,
statyer, statyetter.

Saker gjorda i litet olika material och om de är
bruksföremål, konst och 'dammsamlare',
det vill säga kan uppta en 'tom plats' i hyllan...




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 163 gånger
Publicerad 2021-09-24 15:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP