Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyckeln

Jag tittade mig om i min lägenhet en sista gång, det var bara några stolar och ett bord kvar.
Tog min portfölj som låg på bordet med mina få ägodelar
och gick ut genom dörren, låste och stoppade in nyckeln i brevnedkastet.
Väl ute på gatan vände jag mig om och tittade på porten en sista gång, rätt som det var kom en kvinna ut, jag såg inte vem det var men hon verkade bekant på något sätt, jag bestämde mig för att följa efter.
Hon ställde sig vid busshållplatsen, jag höll mig lite på avstånd
när hon klev på bussen där framme klev jag på där bak.
Efter några hållplatser steg hon av, jag såg att hon tappade något
böjde mig ner, det var en portmonnä, min första impuls var att gå fram och lämna tillbaka den, men på något underligt sätt bestämde jag mig för att följa efter henne på behörigt avstånd. Vi kom fram till ett hus hon slog in portkoden och innan jag hann fram slog porten igen. Jag vände mig snopet om och tittade på fönsterna i huset, på fjärde våningen tändes ljusen i fönstren.

Jag hade inte tittat i portmonnän ännu då jag varit fullt upptagen med att följa efter henne, när jag öppnade den låg min nyckel till min lägenhet där.
Jag kände igen den för den hade ett litet rött mörke på kanten.
Plötsligt kom någon och jag lyckades smita in samtidigt, gick upp fyra trappor, där var det på vänster sida, jag ringde på, en kvinna öppnade jo sade jag , ”jag hittade en portmonnä som ni tappade vid busshållplatsen men han inte i kapp er men såg att ljusen tändes på fjärde våningen”.
Jag räckte fram portmonnän, det är en nyckel i den som hör till min lägenhet som jag nyss lämnat. Hon tittade på mig, ”det är min portmonnä”.”Jag såg er gå ut från porten i huset där jag hade min lägenhet” sade jag. ”Varför förföljer ni mig, försvinn” sade hon och smällde igen dörren. Jag stoppade nyckeln som jag behållit i min innerficka.
Jag tog bussen tillbaka gick fram till porten tryckte in portkoden och gick upp till min lägenhet, satte in nyckeln dörren och öppnade, tittade på golvet framför brevnedkastet, det låg ingen nyckel där.
Gick in och satte mig på en stol och sjönk ihop.

,







Prosa (Kortnovell) av Kungskobran VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2021-09-13 09:10



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En intressant och spännande berättelse, som scener ur en film.
2021-09-13

    Lena Staaf VIP
Gåtfull historia!
2021-09-13

  Feliaxel VIP
Mycket märkligt
2021-09-13

  AiA Maria den fria

*ler*

allt är möjligt att uppleva


Tack!
2021-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP