Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dörren

 

 

I mörkret fanns en låst dörr
som ledde till ljuset

den kunde bara öppnas inifrån
med för mig dolda lösenord

provade och provade
men dörren förblev stängd

var nära att ge upp
när jag hittade de förlösande orden

acceptans och försoning
öppnade dörren på vid gavel

befrielsens stund 
var mig given




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2021-09-13 09:58



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Acceptans och försoning, klingar som musik i mina öron-bra där!
2021-09-20

  mustafa alshihawi
Det är en djup dikt
2021-09-17

  Monica Lindgren
Fina tankar som vanligt. Och ett ljus som är härligt. monica
2021-09-16

  Olof Lagerhorn VIP
Originell och väl utvecklad bild om ordens
och försoningens kraft.
2021-09-15

  M.Eta
Fint. Om det fanns lite mer av detta skulle det nog finnas fler öppna dörrar!
2021-09-14

  Kungskobran VIP
Fint om försoning men det är inte alltid så lätt tyvärr, det krävs två
2021-09-13

  överlevaren VIP
Ett inre rum...
2021-09-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Klokt och gripande om att orka och våga att acceptera och försonas med det svåra.
2021-09-13

  ULJO
De förlösande orden
"acceptans och försoning"
Så enkelt
2021-09-13

  Niliboy
Så fint, alla dörrar som behöver öppnas gäller det att ha en förlösande nyckel till å det har du! Fint!
2021-09-13

  Maria Sundelin VIP
Ibland kommer svaren när vi minst anar det
Kramar
2021-09-13

  Susen VIP
En dikt som går rakt in i hjärtat. Ett viktig budskap förmedlar du mycket fint
2021-09-13

  Blomma-Stjärna VIP
åh, den var bra - bilden når rakt in i mitt hjärta - tack!
2021-09-13

  Sparvögat VIP
Kloka ord faller från din penna…
2021-09-13

    Lena Staaf VIP
Acceptans och försoning är viktiga nycklar för att komma vidare. Viktiga ord från dig!
2021-09-13

  Lars Hedlin
En mycket bra text!
2021-09-13

  Solstrale VIP
Lyckad gestaltning av hur leva sitt liv gott!
2021-09-13

  Feliaxel VIP
Så fantastiska rader
2021-09-13

  Öknens Ros VIP
De rätta nyckelorden öppnar upp i livets port.
2021-09-13

  AiA Maria den fria

Förståelse
Förlåtelse
Medkänslans högsta

här i din rika text så vackert beskrivet!


Tack!
2021-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP