Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lånade ett foto från Pixabay.com


Skogen monster färgar av sig. . del 2

Jag har hört att djurets mor inte vill att människan ska röra
deras barn. Gör man det då förskjuter mamman sitt barn säger Jojje.

Helt plötsligt kikar Harry upp från ryggsäcken och smackar ljudligt.
Åter igen börjar jag skratta för han ser så rolig ut .
Nu kommer Jojje fram till Harry och tar honom med en försiktig hand.

Ekorren Harry bara myser hos honom och det är en syn för gudar. Nu smälter j ag som vax. Vilken kille! Som har tagit sig an en ekorre på detta sätt.
Kom så går vi till mitt krypin säger han till mig och börjar traska iväg med
Harry på axeln.

Jag kommer snabbt upp på fötter med ryggsäcken i ett huj.
Vad är det som händer tänker jag i mitt inre när jag får syn på detta krypin och
gapar av förvåning !
Men, , men . . stammar jag , det är ju ett hus med flera rum i .Har du byggt detta säger jag .
Javisst säger Jojje precis som om det är någonting som han pysslar med varenda dag.

En del utav denna skog va min och då bestämde jag mig för att bygga ett eget
hus med rinnande vatten , mulltoa, en duschhörna , mat och sovrum med ett kök intill.
Varsågod att kliv in i mitt enkla hem sa han.
Vänta så ska jag bara lägga Harry en stund för han brukar vila vid den här tiden.Jag kommer snart sa han.

Det är helt otroligt vad en del kan åstadkomma med sina händer hann jag tänka innan jojje kom in med en tallrik full av olika frukter , grönsaker och bröd.
Nu ska vi äta sa han. Hugg in.

Vilken festmåltid sa jag och tog åt mig utav frukt och grönt.
Åt så mycket att jag till slut pustade ut och tog mig för magen. Nu är jag
så mätt att jag spricker sa jag.

Då log Jojje mot mig med det varmaste leendet så mina kinder färgades röda.
Hoppsan sa han , förlåt, det va inte meningen att göra dig generad.
Ingen fara sa jag men du visste väl att hela skolans tjejer va kära i dig. Dina ögon
gör mig knäsvag . Dem passar verkligen här i skogen .Gröna som naturens väsen.

Hmmm, , mumlade han , du säger det sa han mjukt och reste sig mot mitt håll. .

Fortsättning följer . .






Prosa (Novell) av soligajag_1 VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-09-13 10:50



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
En färgsprakande rolig och underfundig liten flirt med naturen den gröna och mannen den sköna! Härligt inslag en måndag som denna! Tackar för ditt glädjespridande inslag denna dag!
2021-09-13
  > Nästa text
< Föregående

soligajag_1
soligajag_1 VIP