Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag känner mej så ensam

när jag sitter och har fördrivit tiden med ingenting 

vettigt i så många år så fylls det djupa hål med

 

saknaden inom mej ut av allt som finns i en

människas liv allt som berör en älskad själ som inte 

 

lever i ensamheten och förtvivlan i mellan fyra smala

vägar visst att vi får gå ute i koridåren och har frigång 

 

två gånger om dagen men byt kläder och skor med mej 

och lev så i 21 år ihop med människor som ni har 

 

tvingats ihop med som ni i normala fall på utsidan inte 

skulle umgås med inte för att jag är bättre eller mer värd 

 

utanför att vi har olka värderingar och hyggien eller petar 

näsan obekymrat vid matbordet eller snorar i handen och 

 

kommer och vill hällsa eller lägger ur snusen på matbordet

brevid talriken med mera  osv vidrigt tycker jag men , men

 

det är bara att anpassa sej och försöka leva ett så drägligt liv 

som det går det är inte många som gör så vidriga saker men

 

dom finns därför känner jag mej så ensam och frusen och

utsvulten på gammal vänskap jag länktar hem men jag får 

 

inte återvända dom menar på att jag har fel umgänge där 

skit snack säger jag dom bollar problemet vidare men skit

 

samma jag börjar om någon annan stans jag skaffar nya

vänner och tar bort ensamheten i mej för jag är inte rädd

 

att släppa taget och börja om jag har inga problem att möta

nya mäniskor och knyta nya band men just nu i det sälskap 

 

som jag befinner mej i som jag inte har valt så känner jag mej

ensam och just att det inte finns något att göra får tiden att 

 

stå stilla för stunden även om veckorna flyger fram så fort att 

jag blir rädd för vad som komma skall det närmar sej fort nu  




Fri vers av den nakna poeten
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2021-09-13 14:56



Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Men fy f-n va otrevligt med personer som gör så. Ja det kan inte vara bra för själen atrt plussas ihop med sådana människor, men du beskriver verkligheten med udd....mkt bra!
2021-09-14
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten