Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träd

Om jag vore ett träd
skulle jag låta rötterna
söka fäste långt ner i joden.

Jag skulle kasta
min svala skugga
en varm sommardag
över förälskade par.

Jag skulle sträcka mina grenar
mot himlen och be om en längre
sommar.

Om jag vore ett träd så skulle
jag låta fåglarna vila på mina genar
mot en vacker sång.

I min gröna famn skulle jag
gömma klättrande barn
för deras frånvarande mödrarna

Om jag vore ett träd
skulle jag skriva ett
minne på vajre blad.

Jag skulle dansa
med hösten
i stormiga nätter.

Godnatt viskar jag
när vintern lägger
sitt vita täcke
över mina frusna grenar




Fri vers (Fri form) av Alphard
Läst 84 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2021-09-13 22:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alphard
Alphard